tiistai 30. syyskuuta 2014

Saariston kalastuspäivä Kalakoululla 27.8.2014Åbolands Fiskarförbundin järjestämä Saariston kalastuspäivä pidettiin keskiviikkona 27.8. Ammattiopisto Livian Kalatalous- ja ympäristöopistolla. Kalastuspäivän kohderyhmä koostui Paraisten ja Kemiönsaaren yläasteiden 9-luokkalaisista, joille esiteltiin Kalakoulun toimintaa ja koulutustarjontaa. Vieraamme kiertelivät erilaisilla ohjelmarasteilla joissa he pääsivät tutustumaan kalastukseen, kalankäsittelyyn ja -jalostukseen.

Meidän rastillamme oppilaat pääsivät maistelemaan saariston herkkuja. Tarjolla oli mm. kalapihvejä, saaristolaisleipää ja nokipannukahvia.Aamu alkoi keittokatoksen koristelulla ja tarjoiltavien esille kattamisella. Valmistelut sujuivat melko kiireisissä merkeissä ja kello alkoi lähestyä 11:30. Pian vieraamme jo saapuivatkin ja maistiaiset katosivat tarjottimelta hetkessä parempiin suihin. Erityisesti kalapihvit olivat menestys, moni olisi mielellään ottanut lisääkin.

Päivällä pääsin kiertelemään myös muilla rasteilla.
Ensimmäisellä rastilla esiteltiin verkkopyydyksiä, rysiä sekä solmutaitoja.Toisella rastilla vieraamme pääsivät kokeilemaan onkimista pihan lammella.Kolmannella rastilla kerrottiin kalanviljelystä, sekä esiteltiin kalojen nukutus ja mittaaminen. Neljännellä rastilla oli näytillä push- up rysä ja tietoa merimetsojen ja hylkeiden merkityksestä kalastuksen kannalta.Viidennen rastin aiheena oli meriturvallisuus ja vesillä liikkuminen. Esillä oli mm. merimerkkejä, pelastautumispuku ja pelastuslautta.Kuudennella rastilla oppilaat pääsivät tunnistamaan kalalajeja.Viimeisellä rastilla, ennen keittokatoksen maistiaisia, tutustuttiin kalanjalostuksen tiloihin ja oppilaille esiteltiin mm. kalojen fileointia.

Vieraamme lähtivät kotimatkalle n. klo 14:00 ja meillä alkoi rastien purkaminen ja siivous.

Päivä sujui kaiken kaikkiaan mukavasti ja ensi vuonna uudet 9-luokkalaiset pääsevät tutustumaan Kalakouluun sekä kalastukseen.


Kuvat ja teksti Ninja Peuho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti